zondag 28 juni 2015

Cat on a hot tin roof



Er is momenteel in Amerika een reclame cat die mega populair geworden is via twitter en facebook. The real Grumpy cat heet de zielige cat. Leuk dat deze cat met haar melodramatische uiterlijk boekdelen spreekt die verder zijn onderstreept met leuke slogans die voor vele AHA momenten zorgen en de lezers aan het denken zet.

Grumpy cat is pas geleden aanwezig geweest bij het openen van een restaurant. Duizenden mensen stonden er in de voet-file om samen met hun idool, Grumpy cat, op de foto te kunnen. Of ze ervoor hebben moeten betalen dat weet ik niet.

Diermishandeling of dierkwelling voor geldelijk gewin, het zou zomaar kunnen. The rich and the poor in een nieuw wanstaltig perspectief geplaatst. Stel je voor je moet elke dag opnieuw met duizenden blije fans op de foto. Je zou er bijna Grumpy van gaan kijken. Opgepakt worden door mooie en lelijke mensen. Intussen zitten de asielen in Los Angeles vol met lieve katten en honden. De euthanasiespuiten zijn er niet aan te slepen.

Grumpy cat is de bekendste cat uit de USA. Groter dan alles en iedereen. Zo worden dus voor economisch gewin sterren geboren en uitgebuit.

Dan is er in Nederland toch een andere benaderingswijze. Nuchter en natuurlijk en iets minder aaibaar. Aaibaarheid alleen maar als het kan of mag, tenzij!

Sonny heeft weer in de aanslag gelegen en heeft een daktijger geschoten onder het wakende oog van Jacco. Zonder bloedverlies. Alleen maar voor de lens. Deze daktijger is lief, vriendelijk en snel. Hij bewaakt zijn domein en kijkt uit hoog over de daken. Hij telt de dakpannen. Hi is elke dag opnieuw in de weer om “zijn” fort te verdedigen tegen het kwaad van buitenaf. Meestal binnendringers als vogels en muizen. Daar kan hij niet tegen. Hij heeft schutkleuren variĆ«rend van bruin tot zwartkleurige ruwe haarborstels.

Naast de haarwortels zijn een paar prachtige groene sinistere dodelijk ogen –als het moet- ingeplant die de wijde omgeving blijven verkennen op naderend onheil. Onbaatzuchtig als geen ander, wijkt hij slechts voor een paar dagen uit naar elders.

Meestal is dit in de Sinterklaastijd wanneer de schimmel en Sint er bovenop de dakpannen van talloze huizen betreden als een wereldkampioen boksen die geen tegenstand duldt. Dan zwemt deze cat mooi mee met de stroom en houdt zich afzijdig en op veilige afstand.


Maar met zijn green eyes blijft hij toch de boel onvermoeid monitoren. Gemakkelijk zat voor hem, vooral als er andere sporen in de dakpannensneeuw achterblijven dan paardenhoeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten