woensdag 17 juni 2015

Blue eyes



Gelukkig daar ben je dan, hiep hiep hoera. Een prachtige nieuwe wereldburger. Het heeft lang geduurd, maar dan heb je ook wat, kijk maar naar deze betoverende foto. Deze unieke kleine zorgzame dreumes gaat het menselijke verschil definitief wel maken. Daar is iedereen van overtuigd.

Blond zijdezacht haar, prachtige ogen geaccentueerd met mooie wimpers. De ogen zijn nog pril, onschuldig, aandoenlijk en betoverend. De koele aandoenlijke blauwe bewakers van deze babyziel zijn nog niet verhapstukt met indrukken die wij met zijn allen dagelijks op het netvlies gebrand krijgen en waarmee wij besmet of in het laatste geval ongeïnteresseerd raken. Het Ligt er maar net aan hoeveel beroerdigheid je aankunt voordat je afschakelt om je eigen sociale menselijke maat te nemen.

Deze kinderlijke ziel is fortuinlijk gezien nog onbedorven, vrij van geest en denkt slechts en alleen maar aan de warmte die zijn ouder(s) haar geven, de warme geluiden die zij hoort en herkent en haar knusse argeloze omgeving.

Iedereen verandert positief wanneer men oog in oog komt te staan met dit levenswonder. Waarom?

Zo klein zo fragiel zo hulpbehoevend zo lief en zo hulpeloos. De enige kracht die een baby heeft is lief zijn en lief gevonden worden en de taal, de cultuur willen leren en kleine stapjes willen maken. Yaba daba doo. Dat zou iedereen weer opnieuw willen meemaken. Een nieuwe start in het leven. Wat zou er dan mogelijk positief veranderen? Wie zal het zeggen, een genoeglijke vraag!

Mogelijk krijgt de een of de ander zelfs een deja VU met de eigen kindheid uit lang vervlogen tijden toen s’ werelds geluk nog heel gewoon was. Veel liefde, vrede en ietwat minder materialisme, wat op de dag van vandaag ondenkbaar is.

Een persoon met lichtblauwe ogen wordt echter vaak als eerlijk en betrouwbaar gezien. De kleur blauw staat voor de hemel, voor het goddelijke.

Deze baby kanjer gaat naar mijn idee het verschil maken, al is het maar voor heel eventjes, heel lief alleen al als gedachte. Laten we deze blue eyes warm blijven koesteren, ook alle anderen met mooie andere ogenkleuren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten