zondag 1 maart 2015

Koraalkleuren en hun aantrekkingskracht


De vlinder is op zijn paasbest gekleed vol met sprankelde oogstrelende kleuren in zijn pak en vleugels. Ooit lelijk geboren als een soort worm, rups maar vasthoudend en doorgroeiend naar volwassenheid met een ijzeren doorzettingszin. Waarschijnlijk op haar levensschool gepest en door deze aanhoudende negatieve energie uitgegroeid tot een beauty van jewelste. De pestkoppen zijn nu dik, lelijk en vooral onooglijk, dat is mogelijk hun verdiende straf. Pesten maakt lelijk, nietwaar?

Het hele leven is deze beauty vlinder bezig om een mooi persoon te worden, vooral van binnen. De buitenkant is door een goed dieet omgetoverd en uitgegroeid tot een oogverblindende schone. Dat goede dieet komt niet zomaar aanwaaien. Zij vliegt als een heliview hoog boven het land ver weg van ruis, wanorde en viezigheid. Ik heb nog nooit een vlinder uit een Jiskefet zien eten, datgene wat vliegen en andere aaseters met graagte wel doen. Deze vlinder niet. Zij heeft tengere armen en benen en beweegt zich –als zij al niet vliegt- gracieus voort op weg naar de catwalk van haar leven. Deze vlinder is een dame, althans in mijn fantasie.

Zij zoekt de bron van het leven, een nectar die 100% zuiver is en neemt met minder geen genoegen. Dan zal zij op haar beurt blijven diëten en honger lijden tot het zover is om de nectar te proeven en te verorberen.

Soort zoekt soort zegt men wel eens en de kleuren paletten van de vlinder zoeken samen met haar fijngevoelige ogen gelijksoortige voedselbronnen op. De nectar is verslavend en minder kwaliteit is not done, voor haar.

Gelokt door andere prachtige verzengende kleuren van bloemen doen haar aanvliegen uit grote hoogten naar beneden naar de kleuren prachtige levende boeketten van bloemen en andere soorten die het soort eten produceren wat zij het liefst lust.

Ook hier gebruikt men elkaar met wederzijdse goedkeuring met als doel voortplanting en nieuw leven. Gratis nectar voor bestuiving met bloemmeel in een feeërieke natuurlijke omgeving.

Dan zie ik de foto van Jacco en denk aan The Great Barrièrerif vanwege de prachtige koraalkleur.
Ongerept is dit Barrièrerif ooit geweest. Nieuw leven is niet meer vanzelfsprekend door toedoen van de mens. Factoren als vervuiling, broeikaseffect en opwarming van de Aarde, verzuring van de zee leiden tot de dood van het koraal. Laten we hopen dat het tij gekeerd wordt en dat we kunnen blijven genieten van het natuurlijke leven zonder aanpassingen van de menselijke veelvraat.

Vlinders en koraal, hoog intelligente levensvormen die niet verloren mogen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten