vrijdag 30 januari 2015

Weird science



Miljoenen jaren geleden had de aarde nog geen dampkring of zwaartekracht protectie in welke vorm dan ook. Kometen, brokstukken van minerale- en andere aard kwamen onvrijwillig of toch niet! Op bezoek en sloegen vele miljoenen jaren op een rij, een gatenkaas in de zachte- moerassige zweverige aarde. Een mega onuitputtelijk bombardement van jewelste. Vele brokstukken werden ingelijfd en zijn tegenwoordig de dankbare ertsen, mineralen en de bron van ons leven waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Als voorbeeld de vele onderscheidenlijke edel- en metalen ertsen. Gelukkig zijn de ertsen geïsoleerd gebleven en zijn niet als een kwaadaardige tumor uitgedijd in de aarde.

Allerlaatst zijn zij tevoorschijn getoverd omdat de mens hen heeft uitgegraven en deze vruchten heeft gesmeed tot dankbare gebruiksartikelen en/of werktuigen.

Alles heeft een begin en een eindstadium, zelfs het leven, in minerale- of vaste vorm. Als je maar lang genoeg wacht op de omwentelingen van de aarde om de zon. De mens heeft op een ongebruikelijke manier de metalen ertsen voor zijn eigen baten aangewend. In eerste instantie om te jagen en zich te verdedigen en veel later pas als economisch breekpunt in de industrie. Zonder minerale- en ijzerertsen gaat eigenlijk niets.

Dank u vroegere meteorenregen van varia aard dat u de moeite heeft genomen om onze aarde te geselen en murw te beuken. Wij gebruiken nu deze gewelddadige vruchten om ons leven aangenaam te maken of om onze positie te verankeren volgens de laatste mode trends.

Mensen groeven en graven metalen uit de grond om hen als sieraden te gebruiken en de hardere ordinairdere soorten als werktuigen. Eureka, ook wordt het wiel uitgevonden. Dat geeft minder weerstand en kost ten slotte minder energie.

Wielen zijn rond en lijden een hard bestaan. Dus word een tussenlaag van rubber gebruikt om het wiel comfortabel over de weg te laten bewegen. Uiteindelijk wordt het wiel als onderste deel van een comfortabele autovehikel vervangen en afgedankt opzij gezet en hard verder meedogenloos achtergelaten om te vergaan tot het ultieme niets.

De velg en het wiel door Jacco gefotografeerd is verlaten en achtergelaten als een res nullius, lees; aan niets of niemand toebehorend in de vrije natuur. Maar zo heeft moeder Aarde, de bewaker van de bodemschatten, het niet bedoeld.

IJzer heeft in eerste instantie een beschermlaag tegen corrosie, de roestvorming. Daarna begint de aftakeling pas goed. De weersinvloeden geselen deze velg en dit wiel op een zelfde wijze als destijds de aarde in zijn onbeschermde oervorm. De geschiedenis herhaalt zich altijd, toch. Ook al is dit maar in het klein.

De aarde stuurt hulp op weg naar deze velg. De aarde voelt aan de koude velg met tentakels van groeiend en bloeiend groen. De aarde zal de velg aan het oog onttrekken en overdekken met warmzalig groen. De ultieme gedachte zal zijn dat de aarde deze metalen schat gaat beschermen en terugnemen in de warme grond zonder gedenkmaal, maar wel omringd met liefdevolle warmte.
Het proces einde aan alles wordt ingezet en zal nog lange tijd duren. De tijd om dit proces te betuigen heeft niemand want het duurt in onze ogen te lang.

Ashes to ashes, dust to dust. Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren.


Hoe lang het ook duurt, maar alles eindigt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten