maandag 12 januari 2015

Magic of life



Het lijkt wel alsof het leven aan gene zijde pas verder gaat. Een bijna flora-fauna Apocalyptica. Alleen de natuur heeft dit heel goed in beeld en begrepen. Elk jaar zuigt de natuur al het leven uit al haar pracht en praal en dan sterft alles af en blijft lauwwarm op de grond of in het water, achter.  Het licht en het leven verdwijnt samen met de zon in een verre baan ver weg van ons kikkerlandje. 

Natuurlijke onzichtbare processen worden op gang gebracht. Een winterslaap voor diverse diersoorten of een staat van schijndood met een akelig lage hartslag en amfibische kille koude. Alsof vrieskou en sneeuw niet genoeg is om de boel te ontregelen. Heel belangrijk is het om af te wachten op wat komen gaat.

Dan draait en draait de Aarde in een illustere baan in de zwarte sinistere duisternis. De flora en fauna gaan dicht bij elkaar staan of liggen, buigen hun hoofd en hopen dat genoeg is gedaan. Een dilemma leef ik of dien ik nieuw leven met als toverwoord dienstbaarheid en saamhorigheid.

De foto is genomen aan gene zijde van het leven in de winter wende in de donkerte van het fragiele bestaan. Het nemen van deze foto is een historische en unieke prestatie. De volgende foto al is het maar een seconde later is alweer anders. Dit ogenblik niet meer te vangen. Dankjewel pentax. Wel vele look a like foto’s. De accenten tellen hier en niet de grof motorische gissingen met de tijdspanner.

De foto laat en schitterend moment zien. Namelijk de overgang naar nieuw leven met als barrière een gevallen of net omgewaaide boom die een eenheid wil vormen met de bodem om nieuw leven een kans te geven. Gelijk als een stervende zwaan.

Het lijkt net alsof takken van de boom omlaag komen dwarrelen. Dat is nou het mooie van fantasievolle denkbeelden. De realiteit zal uitwijzen dat er een andere boom naast staat met een karrenvracht aan takken en dennennaalden.

Hey, vrij denken en je mening uiten is een begrip onder spanning, heden ten dagen.
Achter de omgewaaide boom met het aardse donker in de rug wacht het nieuwe leven en het licht op hem, haar en iedereen.


De dieren weten niet dat het licht zal gaan worden maar aanvaarden alle consequenties als het ook een keer wat later wordt. Ten slotte gezelligheid kent geen tijd. Helaas is nieuw leven snel over en uit als we niet voorzichtig zijn en de natuur respecteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten